aA
Šiaurės Korėja, Saudo Arabija ir Kinija organizacijos “Reporters Without Frontiers” (RSF) ataskaitoje pavadintos “pačiais radikaliausiais interneto priešininkais”.Kartu su tinklapiu Transfer.net parengtame pranešime teigiama, jog “internetas pakeitė daugybę metų egzistavusį jėgų pasiskirstymą tarp visuomenės informavimo priemonių ir vyriausybės”.
Ataskaitoje peržiūrimas interneto naudojimas įvairiems tikslams 60 pasaulio valstybių. “Valstybėse, kuriose vyrauja autoritariniai rėžimai, internetas energingai draudžiamas, stebimas ir griežtai kontroliuojamas. Vyriausybė bando panaudoti internetą įvairios propagandinės informacijos skleidimui”.

Pačiu “aršiausiu interneto priešu” yra Šiaurės Korėja, kurioje internetas “paprasčiausiai neegzistuoja”. Tačiau tai netrukdo šalies vyriausybei turėti keletą propagandinių puslapių, patalpintų į įvairias Japonijos tarnybines stotis.

Saudo Arabijoje internetas pripažintas legaliu tik 1999 metais, ir iki šiol ten naudojama kai kurių interneto puslapių filtravimo ir draudimo sistema. Kinijoje jau suformuotos specialios tarnybos kovai su “ramybės drumstėjais” internete: specialiai apmokomi policininkai, vykdoma tarnybinių stočių savininkų bei interneto paslaugų teikėjų kontrolė.

Ataskaitoje taip pat yra pabrėžiama, kad Prancūzijos, Vokietijos ir JAV politikams spaudimą daro įvairūs teisėjai ir ypač konservatyvios jėgos. Praktiškai slapta reikalaujama priimti įstatymus, leisiančius kontroliuoti žodžio laisvę internete.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.