aA
Buvęs Klaipėdos meras Eugenijus Gentvilas Seime davė Vyriausybės nario priesaiką ir pradėjo eiti ūkio ministro pareigas. E.Gentvilui užimti ūkio ministro postą buvo pasiūlyta, kai dėl vizito į Maskvą atsistatydino ankstesnis ministras Eugenijus Maldeikis.
Prieš sutikdamas užimti ūkio ministro postą, E. Gentvilas buvo iškėlęs sąlygą, kad Klaipėdos meru turėtų tapti liberalas. Liberalai Klaipėdos savivaldybėje turi didžiausią frakciją - 10 iš 31 miesto tarybos narių.

Tačiau ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės taryba meru išrinko Centro sąjungos atstovą 51 metų Rimantą Taraškevičių.

Klaipėdos mero rinkimuose valdančiosios Seimo koalicijos partnerės Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) atstovai parėmė ne liberalų, bet centristų kandidatą.

E. Gentvilas po priesaikos Seime žurnalistams teigė, jog Klaipėdos mero rinkimai neturėtų kaip nors paveikti liberalų bendradarbiavimo su socialliberalais Seime.

Klaipėdos liberalai yra pareiškę nuogąstavimų, jog Klaipėdoje gali įsigalėti viena finansinė grupuotė.

Naujasis Klaipėdos meras R. Taraškevičius iki šiol buvo Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos (VLPFK) statybų departamento direktorius.

VLPFK prezidentas Antanas Bosas yra Klaipėdos socialliberalų frakcijos vadovas.

E. Gentvilas penktadienį teigė kol kas nematąs, kad Klaipėdoje įsigali viena finansinė grupuotė.

Jis taip pat teigė iki šio nepajautęs jokių interesų grupių spaudimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.