aA
Vakar į Vilniaus apylinkės prokuratūrą buvo iškviesti TV3 laidos "Be tabu" žurnalistai: redaktorius Darius Ratautas ir operatorius Nerijus Baniūnas. Jiems žengiant vidun ties prokuratūros langais ėmė protestuoti trys frakuoti vyriškiai, vieno jų rankoje buvo plakatas: "Šalin kameras nuo R.Hofertienės kojų!"
Į kone mistinę istoriją įsivėlė "Be tabu" kūrėjai. Gavę kvietimą į prokuratūrą, jie, žinoma, sunerimo. Kaip išsiaiškino "Be tabu" prodiuseris ir direktorius Virginijus Gaivenis, tyrimas dėl baudžiamosios bylos iškėlimo buvo pradėtas dėl vienoje jų laidoje rodyto siužeto "Seimas dovanoja automobilius". Žurnalistų reportažas buvo filmuojamas Šalčininkų tūkstantmečio vidurinėje mokykloje, kurioje kalbas sakė bei automobilį mokyklai įteikė Seimo nariai Žibartas Jackūnas ir Romualda Hofertienė. Kalbanti vaikams iš tribūnos Seimo narė buvo filmuojama šiek tiek iš apačios ir tai sukėlė jos nepasitenkinimą.

"Norėjau tiek daug jausmo atiduoti jums, bet "Be tabu" laida filmuoja kojas ir man kaip visada labai sunku yra, vaikai, kalbėti. Tad supraskit, kad politikams ne taip lengva", - tąkart sakė R.Hofertienė.

Laidos direktorius V.Gaivenis LŽ pasakojo, kad jis bandė aiškintis, už ką dabar jiems bandoma "prisiūti" baudžiamąją bylą. Pasak jo, R.Hofertienė parašė pareiškimą, adresuotą generaliniam prokurorui Kaziui Pėdnyčiai, tasai jį persiuntė Vilniaus apylinkės prokuratūrai.

"Tai apskritai buvo pirmasis "Be tabu" siužetas, kuriame mes parodėme R.Hofertienę, - sakė V.Gaivenis. Bet, man regis, ji mums bando suversti kur kas daugiau". Jau vakar "Be tabu" prodiuseris bandė aiškintis su pačia Seimo nare, tačiau ji kategoriškai paneigė kreipusis į prokuratūrą.

Stovėdama ant laiptų ji beveik 20 kartų prašė "Be tabu" žurnalistų jos nefilmuoti ir leisti jai eiti į posėdžių salę, nors kelio jai niekas nebuvo užstojęs. Seimo narei tereikėjo apsisukti ir palypėti kelis laiptelius iki salės durų. Tačiau ji įkyriai kartojo savo prašymą žurnalistams, kol operatorius išjungė apšvietimo lempą.

Manydama, kad kamera išjungta, R.Hofertienė pradėjo priekaištauti V.Gaiveniui, esą ši laida ją filmuojanti ne pirmą kartą, kad "Be tabu" žurnalistai "prie velionės sesers karsto stovi, fotografuoja, filmuoja", kad "jie ir mano broliui skambino, bet filmuoti negalėjo, tai per duris fotografavo". Ir dar kartą patvirtino, kad "į jokią prokuratūrą dėl jokių žurnalistų nesikreipė".

Medžiagą tirianti prokurorė J.Lučinskaitė LŽ sakė, kad prokuratūra gavusi pareiškimą dėl baudžiamosios bylos iškėlimo. Vilniaus apylinkės vyriausiasis prokuroras Virginijus Sabutis taip pat patvirtino, kad tyrimas pradėtas gavus R.Hofertienės prašymą. Prokuratūra turėtų išsiaiškinti, ar "Be tabu" pažeidė Seimo narės garbę ir orumą, jei taip, tai kokiais veiksmais ir ar tai padaryta sąmoningai.

Kol Vilniaus apylinkės prokuratūroje buvo apklausiami "Be tabu" žurnalistai, priešais pastatą esančioje pievelėje buvo susistumdyta. Kolegų palaikyti atvyko ne tik direktorius V.Gaivenis, žurnalistė Jurga Galvanauskaitė, bet ir laidos vedėjai Ramunė Pečiulienė bei Algis Ramanauskas.

"Priešininkų" stovyklai atstovavo jau minėtieji frakuoti vyriškiai, labai panašūs į Senamiesčio teatro aktorius. Be plakato apie R.Hofertienės kojas, jie laikė dar du: "Ar turit sąžinę, "Be tabu"?" bei "Ištvirkėliai ir gašlūnai, lauk iš Marijos žemės!"

Garsiai rėkaudami prieš "Be tabu" nukreiptus šūkius, frakuotieji puolė žurnalistų pulkelį. Prieš vieną ilgaplaukį ranką pakėlė net R.Pečiulienė, o A.Ramanauskas gainiojamas užpuolikų po pievą lakstė greitai it zuikis. Į visa tai per langus žvelgė besišypsantys prokuratūros darbuotojų veidai.