aA
Naujoji sąjunga (socialliberalai) ėmėsi Ezopo kalbos ir į politinę areną išleido asilę Rozą.
Naminis gyvulys, apginkluotas karišku šalmu, šovinių apkaba, pistoleto dėklu ir kompasu prie kanopos, pikete, vakar surengtame prie Seimo rūmų, socialliberalų sumanymu, turėjo kovoti už asignavimų švietimui padidinimą.

Asilę Rozą piketo dalyviai parėmė plakatais su užrašais "Neišsilavinęs jaunuolis nebus geras kareivėlis", "Naujoji sąjunga renkasi švietimą" ir panašiai.

Vakar Seimo plenariniame posėdyje buvo numatytas antrasis Naujosios sąjungos inicijuoto ir beveik 100 tūkstančių piliečių paremto projekto padidinti asignavimus švietimui krašto apsaugos sistemos sąskaita svarstymas.

Prieš tai savo neigiamas išvadas apie projektą buvo pateikę pagrindiniai Seimo komitetai.

Kaip aiškino žurnalistams, pagrindiniams piketo žiūrovams, Naujosios sąjungos vicepirmininkas Gediminas Dalinkevičius, savo tautai ir savo švietimui mes privalome skirti tiek pinigų, kad neliktų Rozos įvaizdžio.

Pasak G.Dalinkevičiaus, tokia netikėta akcija norima atkreipti valdžios dėmesį, jog negalima ignoruoti 100 tūkst. piliečių, kurie pritarė papildomam švietimo finansavimui, nuomonės.

G.Dalinkevičius teigė, kad asilas nieko nesimbolizuoja.

"Šitas asiliukas yra tautosaka. Seimo pirmininkas mėgsta Ezopo kalbą ir tautosaką. Tai mes ir atvežėm asilą prie Seimo - gal taip geriau susišnekėsim", - sakė socialliberalų vicepirmininkas.

Anot socialliberalų politiko, asilo dalyvavimas pikete nėra gyvūnų teisių pažeidimas.

"Lietuvos rytas"