aA
Seimo vadovui Artūrui Paulauskui gresia bauda už savavališką statybą. Be to, bus skirtas laikotarpis, per kurį savavališkas statinys turės būti nugriautas.
Sankcijų prieš Seimo vadovą privalės imtis Vilniaus apskrities viršininko administracija.

Vilniaus apskrities viršininkas Algirdas Kudzys vakar vakare lankėsi prie A.Paulausko namų valdos Tarandėje ir aiškinosi, ar Seimo pirmininkas teisėtai apsitvėrė 7,7 aro valstybinės žemės.

"Pirmiausia norėčiau viską išsiaiškinti ir pamatyti, kaip yra iš tikrųjų. Vėliau tarsiuosi su Statybos inspekcijos vadovu, kokio dydžio baudą paskirti A.Paulauskui", - prieš kelionę į Tarandę samprotavo A.Kudzys.

Vakar Vilniaus miesto valdyba turėjo svarstyti sprendimo projektą, kuriame Miesto plėtros departamentas prašo leisti rengti detalųjį planą žemės sklypo, esančio šalia A.Paulausko valdos.

Tačiau svarstymas atidėtas mėnesiui. Pasak mero liberalo Artūro Zuoko, taip pasielgta todėl, kad sprendimo projektas nebuvo tinkamai parengtas. Be to, vakar staiga susirgo sprendimo projekto autorė Pašilaičių rajono vyriausioji teritorijos architektė Daiva Eglė Jacevičienė.

"Lietuvos rytas"