aA
Naujoji sąjunga (socialliberalai) mano, kad Lietuva iš šaliai atstovaujančių europarlamentarų nesulaukė rimtos pagalbos sprendžiant žmonėms svarbias socialines, ekonomikos bei energetikos problemas. Socialliberalai nedalyvaus rinkimuose į Europos Parlamentą, o visas jėgas sutelks į Lietuvos žmonių interesų gynimą šalyje, pareiškė Naujosios sąjungos, šeštadienį minėjusios 11-ąsias įsikūrimo metines, taryba.
Sekmadienį išplatintoje socialliberalų tarybos rezoliucijoje taip pat teigiama, kad partija "tvirtai palaiko Lietuvos integraciją į Europos Sąjungą ir aktyvų valstybės ir žmonių interesų atstovavimą bendrijos institucijose". Tačiau Naujoji sąjunga, vertindama šios kadencijos Europos Parlamento darbą, apgailestauja, kad Lietuvos atstovų veikla jame buvo nerezultatyvi ir menkai matoma. "Lietuva iš jų nesulaukė rimtos pagalbos sprendžiant žmonėms svarbias socialines, ekonomikos bei jautriausias energetikos problemas", - pažymima rezoliucijoje.

Nedalyvaudami rinkimuose į Europos Parlamentą socialliberalai visas jėgas sutelks į Lietuvos žmonių interesų gynimą šalyje. Partijos tarybos teigimu, "ekonominės krizės akivaizdoje būtent veikla Lietuvoje ir pagalba piliečiams politinėmis, socialinėmis ir teisinėmis priemonėmis geriausiai atitinka žmonių lūkesčius".

Partijos tarybos rezoliucijoje pažymima, jog Naujoji sąjunga neremia nė vienos partijos, dalyvaujančios Europos Parlamento rinkimuose, ir reikalaus asmeninės europarlamentarų atsakomybės už tinkamą pareigų vykdymą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.