aA
Pabandykite įsivaizduoti, ką turi išgyventi vaikas, išvedęs į kiemą pasivaikščioti savo kačiuką, kurį mirtinai, į smulkius gabalėlius, netrukus jo akivaizdoje sudrasko girto kaimyno užsiundytas kovinės veislės šuo?
Katino egzekucija vaikų akivaizdoje
© Corbis
Balandžio 19 dieną, apie 17 valandą, prie langų sušoko visi namuose tuo laiku buvę A. Vaišvilos gatvės 29-ojo ir 31-ojo namų gyventojai – iš siaubo spiegė kieme žaidę vaikai. Žmonės pamatė, kad kovinės veislės šuo drasko katiną! Šuns savininkas, gyvenantis A. Vaišvilos gatvės 31-ajame name, nereagavo į pasipiktinusių žmonių šauksmus. Vėliau kaimynai tarpusavyje kalbėjo, jog jau ne pirmas kartas, kai Černiauskas, kai tik būna išgėręs, siundo kieme savo šunį.

Kol atvyko policija, pilietis su šunimi buvo spėjęs pasišalinti.

Pasipiktinę kaimynai surašė pareiškimą, prašydami pareigūnų imtis priemonių. Esą dažnai šunį tas vyriškis veda be antsnukio ir pavadėlio. Kas gali garantuoti, kad šuva kurią nors dieną neužpuls kieme žaidžiančių vaikų?

Plungės policijos apylinkės inspektorius Gintaras Aleškevičius kol kas niekaip neaptinka pažeidėjo namuose, kad įteiktų jam kvietimą atvykti į policiją. Reikia išsiaiškinti, ar šeimininkas turi leidimą laikyti kovinės veislės šunį, ar tam neprieštarauja jo kaimynai, pagaliau – ar šuo skiepytas? Šios aplinkybės svarbios, tačiau, pasak prevencijos poskyrio viršininko Vaclovo Višinskio, šį kartą ruošiamasi bausti gana griežtai. Policija numatė skirti pažeidėjui 500 litų baudą ir konfiskuoti šunį.

Tos pačios dienos vakarą, tik jau vėliau, apie 23 valandą, užfiksuotas dar vienas žiauraus elgesio su naminiais gyvūnais atvejis. V. Mačernio gatvės 49-ojo namo penkto aukšto bendroje prausykloje neblaiviam Rimantui Juciui po kojomis pasipynė įėjęs katinėlis. Vyriškis jį žiauriai užmušė šluotos galu, o paskui išmetė pro langą. Prausykla liko pilna gyvūnėlio kraujo, o išsigandę kaimynai agresyviam vyriškiui bijojo ir žodį pasakyti.

Kaip sakė prevencijos poskyrio viršininkas V. Višinskis, šis išgerti ir gastroliuoti mėgstantis plungiškis taip pat ieškomas, jam taip pat bus skirta maksimali piniginė bauda.

Tačiau kokiomis priemonėmis galima sušvelninti vaikų patirtą stresą, stebint, kaip draskomas jų mylimas gyvūnas? Kodėl žmonės kartais būna žiauresni už plėšriausius žvėris?

„Plungės žinios“