aA
Baltarusių pasieniečiai pastebi, kad vis daugiau sulaikoma Gruzijos piliečių, kurie su padirbtais dokumentais mėgina kirsti sieną su Europos Sąjunga (ES). "Vis daugiau sulaikoma Gruzijos piliečių, mėginančių nelegaliai patekti į ES. Tiktai 2009 metų balandį sulaikyta apie 10 šios šalies piliečių. Anksčiau tai būdavo pavieniai atvejai. Tačiau maždaug prieš pusę metų pamatėme akivaizdžiai kitą tendenciją", - agentūrai sakė Valstybinio pasienio komiteto atstovas spaudai Aleksandras Tyščenka.
Gruzinai į Europą bėga per Baltarusiją
© Reuters/Scanpix
"Labiausiai Gruzijos nelegalai mėgsta Lenkijos sieną. Jie mėgina pereiti vadinamąją miškų "žaliąją sieną", - nurodė A.Tyščenka.

Pasienio tarnybos atstovas pažymėjo, kad Baltarusijos sienos kirtimo režimas pažeidžiamas ne tik vakarų, bet ir rytų kryptimi.

"Dažnai Gruzijos piliečiai sulaikomi prieš skrydį maršrutu Minskas-Tbilisis. Grįždami į tėvynę, pažeidėjai pateikia dalinai padirbtus dokumentus. Tai gali būti ištaisytos datos, adresas, pakeista nuotrauka", - sakė jis.

Pasienio tarnybos atstovas nurodė, kad "kol kas tokių padirbinėjimų priežastys nenustatytos, tačiau 2009 metais pasienio kontrolė su jais nuolat susiduria".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.