aA
Garsusis Che Guevaros atvaizdas, puošiantis miestų sienas ir marškinėlius visame pasaulyje, gali būti uždraustas Lenkijoje, vyriausybei patvirtinus pasiūlymą uždrausti objektus, propaguojančius „fašizmą ir totalitarines sistemas“, rašo „The Telegraph“.
Lenkijoje Che Guevara - nepageidaujamas
© Corbis
Lenkijos lygių galimybių užtikrinimo ministerijos vadovė Elzbieta Radziszewska nori išplėsti Lenkijoje galiojantį įstatymą, draudžiantį fašistinių ir totalitarinių režimų propagandą, ir įtraukti į jį punktą, draudžiantį drabužius ir kitus objektus, ant kurių pavaizduoti paveikslėliai, ornamentai ar užrašai, susiję su autoritarine sistema.

Pažeidus šį įstatymą, grėstų dvejų metų laisvės atėmimas. E. Radziszewska pasakė, kad siūloma galiojančio įstatymo pataisa padėtų organizacijoms, kovojančioms su rasizmu.

Pasiūlymas, kurio pagrindu būtų uždrausta ant marškinėlių, vėliavų ir kitų objektų vaizduoti ir garsiausius komunistinės istorijos veikėjus, tokius kaip V. Leninas ir L. Trockis, parodo, jog Lenkijos požiūris į komunizmą visiškai skiriasi nuo romantiško įsivaizdavimo, dažnai sutinkamo Vakarų šalyse, pažymi dienraštis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.