aA
Šiaulių apskrities policijos pareigūnai, turėdami duomenų, kad 30-metis šiaulietis E.G. gali užsiimti narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu, balandžio 22-osios pavakaryje jį sulaikė prie Šiaulių miesto centre esančio kino teatro „Saulė“, praneša Šiaulių policija.
Policija trečią kartą sulaiko teismo nesulaukiantį narkotikų platintoją
© Vilniaus aps. VPK nuotr.
Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, buvo atlikta asmens krata ir vaikino kelnių kišenėje rasti 7 paketėliai su kvaišalais. Įtariama, kad tai – „Exstazy“ tabletės, hašišas, kanapės ir jų dalys, amfetaminas bei LSD.

Vaikino gyvenamojoje vietoje, miesto pietiniame mikrorajone esančiame bute, kriminalistai atliko kratą, panaudodami tarnybinį šunį, išmokytą ieškoti narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Policijos pareigūnų talkininkas greitai surado tris vietas, kuriose buvo paslėpti kvaišalai. Apytikriai rasta apie 100 „Exstazy“ tablečių, apie 50 g kanapių dervos, kitaip vadinamo hašišo, per 40 g amfetamino ir tiek pat kanapių bei jų dalių. E.G. buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Šis vaikinas dėl analogiškos nusikalstamos veikos jau laukia teismo. 2007 m. birželio 19 d. su narkotinėmis medžiagomis jis buvo sulaikytas Šiaulių rajone esančioje Ginkūnų gyvenvietėje. Po dviejų mėnesių suėmimo teismas jam paskyrė kitą kardomąją priemonę ir iš tardymo izoliatoriaus paleido.

Tačiau, laukdamas teismo, jis savo nusikalstamos veiklos nenutraukė. 2008 m. birželio mėnesį jis su draugu vėl įkliuvo Šiaulių pareigūnams. Tada sulaikytieji savo kišenėse taip pat turėjo įvairių kvaišalų. Šios baudžiamosios bylos tyrimas užsitęsė, nes vis dar tyrėjai nesulaukia specialisto išvados dėl narkotinių medžiagų kiekio ir rūšies.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.