aA
Nuo ketvirtadienio Čečėnijoje įvedamas tiesioginis prezidento valdymas, žurnalistams pareiškė Rusijos Saugumo tarybos sekretorius Sergejus Ivanovas.
Pasak S. Ivanovo, būtent tokio valdymo įvedimą reiškia prezidento Vladimiro Putino pasirašytas įsakas dėl laikinų vykdomosios valdžios institucijų Čečėnijoje.

Valstybės Dūmai pateiktas analogiškas įstatymo projektas yra identiškas V. Putino įsakui, teigė Saugumo tarybos sekretorius. Jis paaiškino, kad kai Dūma pritars įstatymo projektui, tada ir bus galima kalbėti apie federalinį valdymą Čečėnijoje.

Tuo tarpu visą valdžią Čečėnijoje į savo rankas yra paėmęs prezidentas, pabrėžė S. Ivanovas.

Pasak S. Ivanovo, laikinosios administracijos vadovas bus pavaldus ir atsakingas prezidentui, vyriausybei, taip pat Rusijos Federacijos prezidento įgaliotiniui Šiaurės Kaukaze Viktorui Kazancevui.

Čečėnijos administracijos vadovas kol kas nepaskirtas. "Prezidentas kol kas delsia", sakė Saugumo tarybos sekretorius. S. Ivanovas pažymėjo, kad šiandieninis įsakas ir įstatymo projektas buvo priimti atsižvelgiant ir į šios Šiaurės Kaukazo respublikos gyventojų nesiliaujamus prašymus nerengti rinkimų.

S. Ivanovas neatmetė galimybės, kad generolas V. Kazancevas įsteigs savo pavaduotojo, kuruojančio išimtinai Čečėnijos klausimus, pareigybę. Jis taip pat pažymėjo, kad buvusios Rusijos Federacijos vyriausybės atstovybės Čečėnijai darbuotojai toliau eis savo pareigas.

Savo ruožtu Rusijos prezidento pavaduotojas Sergejus Jastržembskis pažymėjo, kad įšėjus įsakui ir įstatymo projektui "buvo užpildyta teisinė niša ir sukurta teisinė bazė" pradėti politinį Čečėnijos krizės sureguliavimą.

Tačiau S. Jastržembskis kartu leido suprasti, kad negali būti nė kalbos apie kontrteroristinės operacijos nutraukimą, ir ji bus vykdoma toliau".

Tai patvirtino ir Saugumo tarybos sekrtetorius S. Ivanovas, kuris pabrėžė, kad "Rusijos valdžia į Čečėniją grįžo visiems laikams".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.