aA
Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad sprendimus, užtikrinsiančius daugiau skaidrumo partijų finansavime, ketinama priimti dar šiemet, nelaukiant savivaldos ar Seimo rinkimų išvakarių.
Premjeras žada dar šiemet pasirūpinti partijų finansavimo skaidrumu
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Pats Vyriausybės vadovas teigia esąs už tai, kad kol nebus sukurta efektyvi partijų finansavimo kontrolės sistema, būtų uždraustos ir fizinių, ir juridinių asmenų aukos partijoms, paliekant tik biudžetines dotacijas.

"Neatsiranda institucija, kuri apsiimtų aktyviai prižiūrėti partijų finansavimą. Specialiųjų tyrimų tarnyba nenori, o Vyriausioji rinkimų komisija yra nepajėgi to daryti. Kol nesukursime sistemos, reiktų uždrausti bet kokią fizinių ir juridinių asmenų paramą partijoms ir palikti tik numatytas biudžetines dotacijas. Skirtingai nuo ankstesnių valdžių, mes nelauksime Seimo ar savivaldos rinkimų išvakarių, ir sprendimus, kad būtų žymiai daugiau skaidrumo partijų finansavime, priimsime dar šiemet", - ketvirtadienį "Žinių radijui" teigė A. Kubilius.

Kaip jau rašėme, vienas iš Vyriausybės narių susisiekimo ministras Eligijus Masiulis bus kviečiamas į Seimą pasiaiškinti, kodėl jam tapus ministerijos vadovu Liberalų sąjūdį pradėjo dosniai remti su jo ministerijos kuruojama sritimi susijusios įmonės. Neatmetama galimybė dėl šių faktų rengti interpeliaciją ministrui, jei atsakymai nebus įtikinami.

Vyriausybės vadovas vertinti šios situacijos neskubėjo. "Manau, ir susisiekimo ministras, Liberalų sąjūdžio pirmininkas, turės progų paaiškinti viešai ir visuomenei tuos įtarimus išsklaidyti", - teigė A. Kubilius.

Premjerui daugiau klausimų esą kelia fizinių asmenų parama politinėms partijoms.

ELTA primena, kad prezidentas Valdas Adamkus yra pateikęs Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo naują redakciją. Šalies vadovo teikiamomis pataisomis siekiama uždrausti ir juridinių, ir fizinių asmenų aukas partijoms, šitaip siekiant maksimalaus skaidrumo, užkertant kelią korupcijai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.