aA
Dešimtys tūkstančių opozicijos šalininkų iš Gruzijos provincijų atvyko į sostinėje vykstančius protestus, kurių dalyviai ragina atsistatydinti prezidentą Michailą Saakašvilį.
Gruzijos sostinėje vykstančius protestus sustiprino iš provincijų atvykę demonstrantai
© Scanpix
Trečiadienio vakarą į Tbilisį atvažiavo apie 600 lengvųjų automobilių, mikroautobusų ir autobusų kolona, vežanti opozicijos šalininkus iš Gruzijos vakarinio regiono.

Protestuotojai įsiliejo į minią, susirinkusią prie parlamento pastato ir centrinėje sostinės gatvėje. Iš viso susirinko apie 30 tūkst. žmonių.

Šie protestai prasidėjo balandžio 9 dieną, o juose dalyvavo apie 60 tūkst. žmonių. Opozicijos lyderiai pažadėjo kasdien rengti demonstracijas, kol M.Saakašvilis atsistatydins.

Jie kaltina prezidentą dėl praeitų metų rugpjūtį kilusio karo su Rusija, per kurį Gruzija prarado dviejų separatistinių regionų kontrolę, taip pat skundėsi, kad M.Saakašvilis linkęs į neapgalvotus sprendimus ir autoritarizmą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.