aA
Vilniaus santuokų rūmai virto zona be alkoholio. Jų viduje vestuvininkams dabar draudžiama net simboliškai pakelti šampano taures. "Lietuvos rytas" rašo, kad į Santuokų rūmus praėjusį savaitgalį bičiulių pasveikinti atėjusi vilnietė Jolanta buvo smarkiai nustebusi - į specialią sveikinimo patalpą po ceremonijos suėjusius jaunavedžius ir svečius pasitiko įspėjamieji užrašai. Juose skelbiama, kad sveikinimo kambaryje alkoholio gerti negalima.
Vilniaus santuokų rūmuose uždraustas šampanas
© Corbis/Scanpix
"Liko šampaną pilstyti iš po skverno ir baimintis, kad įėjusi darbuotoja sugadins nuotaiką", - draudimo absurdiškumu stebėjosi vilnietė.

Sostinės savivaldybės civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Ilona Jurgutienė teigė, kad Santuokų rūmuose gerti alkoholio negalima, nes tai - vieša vieta.

Tačiau šampano nusipirkti galima tame pačiame pastate veikiančioje kavinėje. Jis ten daugiau negu du kartus brangesnis negu parduotuvėje.

"Pas mus santuokos registravimas yra juridinis aktas, o ne šventė. Šventės vyksta kitur, ten žmonės ir pasivaišina šampanu. Esame valstybinė įstaiga. Juk ir pas notarą sėkmingą sandorį pasirašę žmonės negeria šampano, kad tai atšvęstų", - paaiškino I.Jurgutienė.

BNS