aA
Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas pasiūlė Lenkijai kitąmet kartu minėti Žalgirio mūšio jubiliejų, į iškilmes pakviečiant ukrainiečius, baltarusius, rusus ir kitų mūšyje dalyvavusių tautų atstovus, trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija. 2010 metais sukanka 600 metų nuo Žalgirio mūšio, kuriame jungtinės Lietuvos ir Lenkijos pajėgos sutriuškino Kryžiuočių ordiną.
V.Ušackas pasiūlė Lenkijai kartu minėti Žalgirio mūšio jubiliejų
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Anot URM pranešimo, Lenkijoje viešintis V.Ušackas su Lenkijos diplomatijos vadovu Radoslawu Sikorskiu trečiadienį taip pat sutarė kartu rengtis pirmininkavimui Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) bei Europos Sąjungai (ES) 2011 metais.

"Suderintos Lietuvos ir Lenkijos pirmininkavimo 2011 metais ESBO ir ES darbotvarkės užtikrintų, kad Europos pasirinktas demokratijos ir solidarumo kelias, kuriame atsižvelgiama į žmonių lūkesčius, bus išlaikytas. Pasinaudodami šia proga, galėsime pakylėti Lietuvos ir Lenkijos santykius į aukštesnį lygį", - URM pranešime cituojamas V.Ušackas.

Ministrų susitikime taip pat aptartas bendradarbiavimas ES ir NATO, ryšiai su kaimynėmis Rytuose.

Anot ministerijos pranešimo, V.Ušackas taip pat pakvietė ministrą R.Sikorskį ir kitus Lenkijos politikus skatinti "žmonių diplomatiją" ir plėtoti glaudžius Lietuvos ir Lenkijos mokyklų, bendruomenių, jaunimo organizacijų ir parapijų ryšius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.