aA
JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton trečiadienį pareiškė, kad Jungtinės Amerikos Valstijos rengiasi „labai griežtoms sankcijoms" Iranui, jeigu pastarasis neatsisakys savo branduolinės programos. "Mes taip pat atliekame parengiamąjį darbą labai griežtoms sankcijoms, arba net paralyžiuojančioms sankcijoms, kurių gali prireikti, jeigu mūsų pasiūlymai bus atmesti, arba jeigu procesas bus be rezultatų ar nesėkmingas", - sakė H.Clinton pranešime apie JAV užsienio politiką.
JAV ruošiasi „kąsti” Iranui
© Reuters/Scanpix
Atstovų Rūmų užsienio reikalų komitetui ji nurodė Iraną ir jo branduolinę programą didžiausiu dabartinės JAV administracijos užsienio politikos prioritetu.

"Mums žinoma būtinybė neleisti Iranui įsigyti branduolinį ginklą, - pridūrė ji. - Po daugelio metų, kai Jungtinės Valstijos buvo iš esmės nuošalyje, dabar jos yra visateisės tarptautinių derybų su Iranu partnerės".

Komiteto pirmininko demokrato Howardo Bermano paklausta, kiek gali prireikti laiko, kad būtų pasiekta rezultatų Irane, H.Clinton atsakė, jog JAV administracija vis energingiau ir tiesiau bendrauja su sąjungininkėmis ir ieško ryšių su Irano valdžia.

JAV valstybės sekretorė taip pat pareiškė, kad Jungtinės Valstijos nepalaikys ryšių ir finansiškai nerems Palestinos vyriausybės, kurioje bus judėjimo „Hamas"atstovų, nebent „Hamas" sutiktų laikytis trijų tarptautinių sąlygų.

"Mes neturėsime reikalų ir neremsime finansiškai Palestinos vyriausybės, kurioje bus „Hamas", nebent „Hamas" atsisakytų smurto, pripažintų Izraelį ir sutiktų laikytis ankstesnių Palestinos autonomijos įpareigojimų", - pareiškė H.Clinton Atstovų rūmų užsienio reikalų komiteto nariams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.