aA
Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra trečiadienį į teismą perdavė dar vieną baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai yra pateikti krašto apsaugos savanorei Violetai Iljinych. Šiuo metu dėl dainininkės Berneen užgauliojimo kurstant rasinę neapykantą ir viešosios tvarkos sutrikdymo teisiamą 23 metų vilnietę prokurorai apkaltino dar dėl vienos merginos sumušimo.
Savanorė V.Iljinych apkaltinta dėl dar vienos merginos sumušimo
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
Pasak prokurorų, Didžiosios kovos apygardos 8-ojoje rinktinėje tarnaujanti V. Iljinych kaltinama nesunkaus sveikatos sutrikdymu, už tai numatytas laisvės atėmimas iki penkerių metų. Kada Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas nagrinės baudžiamąją bylą, dar neaišku.

Kaltinamajame akte teigiama, kad krašto apsaugos savanorė nukentėjusiąją sužalojo prie vieno sostinės naktinio baro. V. Iljinych savo kaltę neigia - mergina aiškino, kad tą naktį, kai prie vieno klubo buvo užpulta mergina, ji esą buvusi namuose. Savanorė per apklausą nurodė, kad jai esą reikėjo 6 val. vykti į darbą, todėl neįtikėtina, jog iki paryčių leistų laiką ne namuose.

Vilniaus miesto trečiajame policijos komisariate dar atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame V. Iljinych pareikšti įtarimai dėl dalyvavimo skinų eitynėse kovo 11-ąją.

Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas šiuo metu dar nagrinėja savanorei iškeltą bylą dėl dainininkės Berneen užgauliojimo. Teismas byloje yra padaręs pertrauką iki gegužės 5-osios – tądien turėtų būti paskelbta, ar bus byla sustabdyta ir kreipiamasi į Konstitucinį Teismą (KT) dėl Baudžiamojo kodekso straipsnio, kuriuo kaltinama V. Iljinych, išaiškinimo.

V. Iljinych savo kaltės nepripažįsta, teisme ji aiškino, kad Berneen jai prie Šv.Onos bažnyčios esą parodė nepadorų gestą.

„Norėjau pasakyti, kad negražiai elgiasi, tačiau ji kilstelėjo butelį, todėl ją stumtelėjau. Maniau, kad ji man trenks. Tuomet ji rėkė, cypė, todėl aš nusprendžiau pasitraukti ir, kad nebūtų bereikalingų problemų, išvažiavau namo autobusu“, - baudžiamosios bylos nagrinėjimo metu kalbėjo krašto apsaugos savanorė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.