aA
Pasieniečiai Kenos kontrolės punkte sulaikė įtartiną prabangų limuziną „Hummer H2 Limo“. Tokią transporto priemonę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaiko pirmąsyk per visą veiklos istoriją. Pasieniečių operatyvininkai įtaria, kad beveik dvylikos metrų ilgio automobilį mėginta neteisėtai traukiniu išgabenti į vieną Vidurio Azijos respubliką, praneša VSAT.
Pasieniečiai neleido iš Lietuvos išvežti prabangaus „Hummer“ limuzino
© A.Didžgalvio nuotr.
Pirmadienio popietę į Kenos geležinkelio kontrolės punktą atvykę VSAT Vilniaus rinktinės operatyvininkai patikrino vieną krovininio traukinio vagoną. Sąstatas iš Lietuvos netrukus jau turėjo vykti į Baltarusiją.

Pirmąjį užplombuotą traukinio vagoną VSAT operatyvininkai atidarė dalyvaujant muitininkams, geležinkelio stoties darbuotojams bei geležinkelio saugumu besirūpinančios bendrovėms atstovams.

Jame aptiktas 2007 m. pagamintas baltos spalvos automobilis „Hummer H2 Limo“ be valstybinių registracijos numerių. Paaiškėjo, kad limuzino kėbulo numeris sutampa su pasieniečių turimos išankstinės informacijos duomenimis.

VSAT pareigūnai įtaria, kad automobilis, kaip krovinys, yra neteisėtai įvežtas į Lietuvą per Klaipėdos jūrų uostą. Vagonas su įtartinu limuzinu buvo atkabintas nuo sąstato ir nutemptas į atsarginį kelią.

Antradienį limuzinas buvo iškrautas Panerių geležinkelio stotyje ir laikinam saugojimui pristatytas į Vilniaus rinktinę. Šio VSAT padalinio pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.