aA
Aukštojo mokslo ir studijų sistemos pertvarkos sėkmė priklausys nuo visos akademinės bendruomenės pastangų ir palaikymo, antradienį sakė prezidentas V.Adamkus jaunųjų mokslininkų apdovanojimų ceremonijoje.
V.Adamkus: aukštojo mokslo reformos sėkmė priklausys nuo akademinės bendruomenės pastangų
© A.Solomino nuotr.
Pasak prezidento, šiuo metu Lietuvos aukštojo mokslo ir studijų sistemos laukia sudėtingas laikotarpis, kuris nulems visos mokslo bendruomenės ateitį.

"Yra kuriami įstatyminiai pamatai svarbiai ir esminei pertvarkai, tačiau tik nuo visos akademinės bendruomenės pastangų ir palaikymo priklausys jos sėkmė. Ne įstatymo raidė, bet Jūsų visų ryžtas, pasiaukojimas ir atkaklumas lems, ar šalies mokslui pavyks išsivaduoti iš inertinio mąstymo, akademinės biurokratijos bei nuolatinio finansų stygiaus ir pakilti į kokybiškai naują lygmenį", - sakė V.Adamkus.

Praeitą savaitę V.Adamkus sakė įdėmiai sekantis Seime vykstančias diskusijas svarstant naujos redakcijos Mokslo ir studijų įstatymo projektą, ir teigė, kad jį stebina "kai kurių opozicijos atstovų noras iki neapibrėžto termino tęsti diskusijas nepateikiant jokių alternatyvų ir vilkinti, delsti reformos pradžią".

"Reikia pagaliau ryžtis seniai pribrendusiai pertvarkai. Šiemet kartu su naujaisiais mokslo metais turi startuoti ir studijų reforma, paremta reikalingais teisės aktais", - prezidento poziciją dėl švietimo reformos praeitą savaitę BNS perdavė jo atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Antradienį Prezidentūroje vykusiame renginyje buvo apdovanoti geriausias disertacijas 2008-aisiais parašę jaunieji mokslininkai.

Ceremonijoje V.Adamkus sakė, kad būtent dabar Lietuvos mokslas gali pasinaudoti unikalia galimybe gauti trūkstamų lėšų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, tyrėjų karjeros programos, nacionalinių kompleksinių programų ir vykdyti integruotus mokslo, studijų ir verslo slėnių bei kitus projektus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.