aA
Varšuvoje pastaruoju metu ypač pagausėjo automobilių vagysčių ir įsilaužimų į juos, todėl Lenkijos sostinės policija pradėjo juos gaudyti automobiliais-spąstais. Pastatyti vagių pamėgtose vietose jie laukia nusikaltėlių, rašo dienraštis „Zycie Warszawy".
Varšuvos policija vagis gaudo spąstais
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Vien tik senamiestyje pastatoma šeši tokie spąstai. Pasirodė jau ir pirmosios „aukos".

Pasak dienraščio, pirmadienį vakare prie tokio lengvojo automobilio pradėjo sukinėtis juoda striuke apsirengęs vyriškis. Keletą kartų mašiną apėjęs, apsidairęs ar nėra praeivių nėra, jis išdaužė langą, ištraukė navigacinį prietaisą ir greitai pasišalino, tačiau pateko tiesiai į policininkų rankas. Vyriškis nesipriešino.

Paaiškėjo, jog jis keletą kartų jau buvo teistas už panašias vagystes. Automobilyje-spąstuose policija įrengė įrašymo aparatūrą, pačioje mašinoje prikaišiojo įvairios elektroninės aparatūros.

Tokių žingsnių imtasi policijos analitikams nustačius, kad labai padaugėjo automobilių vagysčių. Ir čia pareigūnams kilo mintis pasinaudoti spąstais.

Varšuvoje vagys bus gaudomi ne tik centre, bet ir kituose rajonuose, nurodo dienraštis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.