aA
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai atliko sėkmingas policines priemones, kurių metu sulaikė asmenis, įtariamus narkotikų platinimu.
Prekybos centre sulaikyti narkotikų platintojai
© Vilniaus aps. VPK nuotr.
Vakar apie 16.00 val. prekybos centre „Big“, įtarus narkotikų disponavimu turint juos tikslą platinti, buvo patikrinti ir sulaikyti piliečiai G. V. (gim. 1988 m.) ir D. A. (gim. 1986 m.). Pas G. V. buvo rasta ir paimta, pirminiais duomenimis, daugiau kaip 40 gramų narkotinės medžiagos marichuanos.

Pareigūnų teigimu, tai viena populiariausių narkotinių medžiagų, kuria piktnaudžiauja jaunimas. Iš tokio kiekio galima pagaminti apie 100 dozių kvaišalų. Sulaikytieji – jauni žmonės, tačiau jau linkę pažeisti LR įstatymus, užsiimantys neteisėta veikla masinio susibūrimo vietose. Tai ypač apsunkina policijos darbą. Narkotikų platintojai darosi išradingesni, ieško įvairių būdų, kaip nepastebimai platinti kvaišalus.

Šįkart pareigūnus nustebino tai, jog narkotikai buvo paslėpti praplėštame bulvių traškučių pakelyje. Tai buvo labai netikėta policijos pareigūnams, tačiau didelė darbo patirtis ir šįkart neapgavo.

Įtariamuosius pastebėjo ir sulaikė policijos pareigūnai.

Pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl narkotikų platinimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu). Abu sulaikytieji uždaryti į areštinę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.