aA
2009 m. balandžio 17 d. į STT Šiaulių valdybą kreipėsi Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Šiaulių skyriaus darbo inspektorius, kuris pranešė apie bandymą jį papirkti. Esą verslininkas, kurio vadovaujamoje bendrovėje patikrinimo metu buvo nustatyta pažeidimų, siekdamas išvengti atsakomybės, bandė inspektorių papirkti 500 litų.
Verslininkas įtariamas siūlęs darbo inspektoriui 500 Lt kyšį
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kaip informuoja STT, už šį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų.
Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

STT pareigūnai atkreipia dėmesį, kad tai jau ne pirmas pilietiško elgesio kovojant su korupcija pavyzdys Šiauliuose. Praėjusių metų liepos mėnesį, gavus Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos administracijos kreipimąsi, baudžiamojon atsakomybėn buvo patraukta įsidarbinti už kyšį bandžiusi pilietė, kuriai teismas skyrė 5 MGL dydžio baudą.

Šių metų pradžioje, gavus studentės kreipimąsi, teismo neišvengė kyšio iš jos reikalavusi Šiaulių universiteto dėstytoja. Dėstytoja prisipažino padariusi nusikaltimą, todėl teismas ją atleido nuo baudžiamosios atsakomybės ir paskyrė baudžiamojo poveikio priemonę – 10 MGL įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.