aA
Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) pritarė siūlymui mažinti lėšas su Seimo nario veikla susijusioms išlaidoms, bet ne tiek, kiek siūlė iniciatoriai. Liberalai buvo pateikę Seimo statuto pataisą, kuria parlamentaro išlaidoms, susijusioms su darbu Seime, skiriamą 1,7 VMDU (vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio) dydžio sumą, siekiančią 3,9 tūkst. litų, siūlyta mažinti iki 1,3 VMDU (apie 3 tūkst. litų).
Seimo komitetas pritaria išlaidų parlamentarams karpymui, tačiau mažesniam, nei siūlyta
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Pataisas apsvarsčius komitete, nuspręsta išlaidas siūlyti kirpti mažiau - iki 1,5 VMDU (apie 3,5 tūkst. litų).

Komitetas taip pat pritarė iniciatyvai nuo 0,4 VMDU iki 0,2 VMDU dydžio sumažinti kompensacijų dydį už naudojimąsi tarnybiniais telefonais Seimo vadovams, t.y. nustatyti tokį patį kaip ir Seimo komitetų, komisijų, pakomitečių vadovams, apie 460 litų.

Tuo tarpu nuostata, kuria siūlyta mažinti išlaidas parlamentarų padėjėjų atlyginimų fondui, po komiteto svarstymo ir projekto dingo. Liberalai siūlė šį fondą vienam mėnesiui mažinti nuo 5 iki 4 VMDU (nuo 11,6 iki 9,2 tūkst. litų).

Siūlymą iniciatoriai argumentavo tuo, kad anksčiau parlamentarai išsiversdavo ir su mažesniu padėjėju skaičiumi - iki 2006 metų sausio vidurio Seimo narys turėjo po vieną padėjėjo-sekretoriaus etatą, nuo 2006 metų sausio 16 dienos iki tų pačių metų liepos 31 dienos - po du, o nuo 2006 metų rugpjūčio - po tris padėjėjo-sekretoriaus etatus.

Siūloma, kad šie Statuto pakeitimai galiotų laikinai - nuo gegužės iki 2010-ųjų pabaigos.

BNS