aA
Elitine prostitute tapusi penkiolikmetė per porą mėnesių susikrovė nemenką kapitalą - net 20 tūkst. dolerių.Dvigubą gyvenimą gyvenusią mokinę demaskavo budrus mokytojas. Penkiolikmetė ne tik lankė mokyklą, bet ir buvo sėkmingai pasinėrusi į palydovės vaidmenį. Ji aptarnaudavo vyrus kiekvieną naktį ir savaitgaliais. Šitaip jai pavyko per savaitę uždirbti 2,5 tūkst. dolerių.
Dieną mokykloje, naktį su klientais
© Corbis
Slėptuvė palėpėje

Kišenpinigių iš prostitucijos prasimanydavusios mokinės byla pasiekė vietos teismą. Tyrėjai nustatė, kad penkiolikmetė, kurios pavardė neskelbiama dėl jos jauno amžiaus, teikė intymias paslaugas per palydovių firmą Niukasle. Dieną ji ramiai eidavo į pamokas mokykloje, o naktį susitikdavo su klientais. Sumani moksleivė, atrodžiusi kur kas vyresnė, apie savo amžių jiems melavo.

Dvigubas mokinės gyvenimas buvo atskleistas, kai pastabus mokytojas, pajutęs kažką negero, išnaršė jos krepšį ir rado prezervatyvų. Tarp moksleivės daiktų aptiktas ir svarbiausias įkaltis - palydovių firmos vizitinė kortelė, kurioje išvardytos teikiamos paslaugos. Mokyklos vadovybė tuojau susisiekė su policija, o ši nedelsdama apsilankė jaunosios prostitutės namuose. Atlikę kratą sekliai palėpėje rado mergaitės slėptuvę, čia ji laikė 11,45 tūkst. dolerių. Pinigai buvo konfiskuoti ir atiteko valstybei vadovaujantis pajamų iš nusikalstamos veikos įstatymu.

Policija suėmė ir "meilės vergės" 44 ir 46 metų tėvus, bet po apklausos paleido. Nustatyta, kad šeima atvyko iš Rytų Europos ir jau kelerius metus gyveno Didžiojoje Britanijoje. Mokinę globoti ėmėsi socialinės tarnybos.

Palydovių firma atsakomybėn nepatraukta, nes joje niekas nežinojo tikrojo merginos amžiaus. Detektyvai patvirtino, kad ji neabejotinai atrodo vyresnė, nei yra iš tikrųjų. Tyrimas tebevyksta, ir mokinės "darbdavė" dar gali sulaukti kaltinimų.

Reikia kišenpinigių!

Tyrėjai nustatė, kad jaunoji sekso bomba buvo dar tik pradėjusi savo karjerą. Po truputį pritraukdama vis daugiau klientų ji būtų galėjusi uždirbti po 140 tūkst. dolerių per metus.

Tarptautinės organizacijos "Save the Children" duomenimis, 2007 metais Didžiojoje Britanijoje prostitucija vertėsi 5 tūkst. vaikų. Iš jų 75 proc. - intymias paslaugas teikusios mergaitės.

Dėl vaikų prostitucijos susirūpinę ekspertai gali tik spėlioti, kas paskatino moksleivę imtis tokios veiklos. Labiausiai tikėtina, kad ji tiesiog norėjo turėti kišenpinigių, nusipirkti gražių brangių drabužių. Pastaruoju metu gerokai padažnėjo atvejų, kai šitaip elgiasi paauglės ir studentės Didžiojoje Britanijoje, Šveicarijoje. Jaunos merginos dažnai klaidingai mano, kad prekiaudamos savo kūnu laimės nerūpestingą gyvenimą. Tačiau gali būti, kad moksleivė nutarė užsidirbti pinigų norėdama palikti tėvų namus ir pradėti savarankišką gyvenimą.

„Lietuvos žinios“