aA
Lietuvos ministras pirmininkas Rolandas Paksas gerbia estus, bet valstybinės vėliavos ant savo namo per Estijos nacionalinę šventę neiškėlė, nes jo nebuvo namuose. Į šį "nepagarbos" faktą dėmesį atkreipė tiek Lietuvos, tiek ir Estijos žiniasklaida.
Estija
Estija
Lietuva, Latvija ir Estija yra susitarusios, kad kels savo valstybines vėliavas per visų trijų šalių nepriklausomybės dienos šventes.

Tačiau vasario 24 dieną, kai nepriklausomybės dieną šventė Estija, virš Lietuvos Vyriausybės vadovo R.Pakso namo trispalvė neplazdėjo.

Kaip BNS paaiškino premjero padėjėja Jolanta Lunevičienė, R. Paksas negalėjo iškelti vėliavos vasario 24-ąją, nes jo visą tą dieną nebuvo namuose.

Kaip skelbta, R. Paksas penktadienį, vasario 23 dieną, nuo pat ryto viešėjo Mažeikiuose, kur aplankė įmonę "Mažeikių nafta", o iš ten vyko į savo tėviškę Telšius, kur su šeima praleido visą savaitgalį, ir tik sekmadienį sugrįžo namo į Vilnių.

"Premjeras gerbia įstatymus ir kaimynus estus", užtikrino jo padėjėja J.Lunevičienė.

Estai susidomėjo Rolando Pakso elgesiu

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.