aA
Bendrovė “Promt”, kompiuterinio vertimo technologijų lyderė, pranešė apie naują WAP paslaugą (http://wap.translate.ru) mobiliųjų telefonų vartotojams. Dabar visi, turintys GSM mobiliuosius telefonus su WAP funkcija, turi galimybę išversti tekstą arba laišką bet kokiu metu, bet kurioje žemės vietoje, kur veikia GSM standarto ryšys.
Šiuo metu galima versti tekstus tik iš anglų į rusų kalbą ir atvirkščiai. Vėliau kalbų skaičius bus padidintas ir mobiliojo ryšio vartotojai galės versti tekstus iš visų kalbų, kurias siūlo bendrovė “Promt”.

Ypač verta atkreipti dėmesį į tai, kad norint pagerinti vertimo kokybę, šios paslaugos vartotojai turi galimybę pasirinkti iš trijų tipų žodynų: “Bendrinės kalbos”, “Kompiuterinių terminų” ir “Verslo kalbos”.

Šios WAP paslaugos atsiradimas yra didelis žingsnis realizuojant technologijų plėtros programą, kuri buvo pristatyta kartu su portalo “Translate.ru” koncepcija. Bendrovė “Promt” planuoja pakelti portalą “Translate.ru” į naują lygį, padarant jį langu į pasaulį tiek rusams, tiek ir užsieniečiams, besinaudojantiems internetu. Verta paminėti, kad didėjant teikiamų paslaugų skaičiui, naudojimasis “Translate.ru” ir toliau išlieka nemokamas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.