aA
Kol nagrinėjama “Microsoft” apeliacija dėl antimonopolinio įstatymo pažeidimo, susijusio su “Internet Explorer” (IE), bendrovė ketina pristatyti savarankiškai veikiančią naujos kartos interneto naršyklę.
Artimi bendrovei “Microsoft” šaltiniai pranešė, kad bendrovė svarstė, ar padaryti IE 6 tik kaip dalį “Windows” operacinės sistemos ar kaip atskirai siūlomą programą. Teismo sprendime, kurį bendrovė apskundė apeliaciniam teismui, teigiama, kad bendrovė “Microsoft” prieš vartotojų valią į operacinės sistemos “Windows” instaliaciją įterpdavo ir interneto naršyklę IE.

Kol kas “Microsoft” dar nepristatė bandomosios (beta) IE 6 versijos plačiajai visuomenei. Vietoj to, bendrovė išsiuntinėjo IE 6 bandomąsias versijas kaip operacinės sistemos priedą grupei žmonių, bandančių operacinę sistemą “Windows XP”.

Spėjama, kad bandomoji IE 6 versija, skirta plačiajai visuomenei, neveiks kai kuriose jau išleistose “Windows” operacinėse sistemose.

Pasak interneto svetainės “ActiveWin”, dar nėra naujajai naršyklei sukurtos įdiegimo programos “Windows 2000” operacinei sistemai. Be to, IE 6 bandomoji versija visai neveiks “Windows 95” operacinėje sistemoje. Bandomoji versija veiks “Windows NT 4.0” (bet tik su “Service Pack 6a” ar naujesniu papildymu), “Windows 98” ir Windows XP” operacinėse sistemose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.