aA
Serbijos prokurorai trečiadienį paskelbė paprašę policijos ištirti spaudos pranešimus, kad Slobodanas Miloševičius į užsienį pardavė valstybės auksą ir gautas pajamas paslėpė užsienio kompanijų banko sąskaitose.
Belgrado apygardos prokuratūra pranešė, kad nori sužinoti daugiau apie šiuos pranešimus, kuriuose rašyta, jog S. Miloševičius į Šveicariją nusiuntė 173 kg aukso ir už jį gautus pinigus pervedė į Graikijoje bei Kipre įsikūrusių kompanijų bankų sąskaitas.

Tai pirmas prokurorų žingsnis prieš nusprendžiant, ar pradėti teisminį tyrimą. Tyrimas dėl S. Miloševičiaus namo pirkimo prestižiniame Belgrado priemiestyje yra labiau pasistūmėjęs į priekį, sakė neįvardyti teisininkai.

Sprendimas pasiaiškinti apie auksą, kurio vertė yra 1,08 mln. JAV dolerių (4, 32 mln. litų), yra dar vienas ženklas, rodantis, kad S. Miloševičiaus šalininkų šį mėnesį atsikračiusi Serbijos teisingumo sistema vis labiau domisi buvusio prezidento veikla.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.