aA
Maskva nesistengia sudaryti palankiausio fono Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus vizitui į Rusiją, Valstybės Dūmos komitetui atidėliojant sprendimą dėl sienos sutarčių su Lietuva ratifikavimo.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus
Kaip trečiadienį BNS pranešė Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto sekretorius spaudai Sergejus Butinas, šio komiteto pozicija dėl sienos sutarties su Lietuva ratifikavimo Dūmos pavasario sesijoje galutinai paaiškės balandį per komiteto išvažiuojamąjį posėdį Kaliningrade.

Lietuvos prezidentas V.Adamkus vyks į Rusiją kovo 29-31 dienomis. Sienos sutarčių ratifikavimą prieš V.Adamkaus vizitą Lietuva būtų vertinusi kaip draugišką gestą ir svarbų dvišalių santykių žingsnį.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, paprašytas pakomentuoti sienos ratifikavimo Valstybės Dūmoje problemas, BNS pabrėžė, jog "niekas, išskyrus labiausiai radikalius Rusijos veikėjus, nekelia klausimo dėl sienos tikrumo, niekas nekvestionuoja sienos linijos".

Anot A.Valionio, "lemia politiniai argumentai".

"Prezidento vizito metu bus proga apie tai pakalbėti, nepriklausomai nuo to, bus ar nebus (kovą - BNS) ratifikuota sienos sutartis", - trečiadienį BNS sakė A.Valionis.

Kaip žinoma, sutartys dėl valstybių sausumos ir jūros sienos buvo pasirašytos 1997 metais. Šios sutartys Lietuvos Seime ratifikuotos 1999 metų rudenį.

Šią savaitę Tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Dmitrijus Rogozinas kaip sąlygą sienos sutarčių su Lietuva ratifikavimui nurodė papildomus susitarimus, kurie padėtų išvengti Kaliningrado srities izoliavimo, kai Lietuva įstos į Europos Sąjungą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.