aA
Vilniaus miesto 4-osios apylinkės teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti prieštaringos reputacijos verslininko Georgijaus Dekanidzės bylą dėl svetimo turto pasisavinimo ir iššvaistymo.
Georgijus Dekanidzė
Georgijus Dekanidzė
Byla iškelta dėl G.Dekanidzės skolų veiklos jau nevykdančiai akcinei bendrovei "Utenos gėrimai", kuri dabar reorganizuota į bendrovę "Utenos alus".

Teismo posėdyje buvo apklausta 13 liudytojų, tarp jų - dabar jau neegzistuojančių G.Dekanidzės bendrovių "Glorija" ir "Gedena" direktorė komercijos reikalams ir buhalterė, tačiau į posėdį neatvyko itin svarbūs liudytojai - tuometinio "Utenos gėrimų" generalinio direktoriaus pavaduotojas komercijos reikalams Aldukas Jurgis Varnas, kuris sudarė sutartis su G.Dekanidzės bendrovėmis. Taip pat neatvyko dar viena "Utenos gėrimų" atstovė - Ona Sudeikienė.

Iš esmės G. Dekanidzės bylos teismas nepradėjo nagrinėti. Kitus liudytojus ir galbūt teisiamąjį ketina apklausti kitame posėdyje, kuris numatytas gegužės 3 dieną.

G.Dekanidzės bylos teismui ilgai nepavyko atversti - ji ne kartą buvo grąžinama tardymui papildyti. Paskutinį kartą - pernai rudenį. Tačiau Vilniaus apygardos teismas pernai gruodį nusprendė, kad tardytojams bylos pildyti daugiau nereikia ir atidavė nagrinėti ją Vilniaus miesto 4-osios apylinkės teismui.

G.Dekanidzei yra pareikšti kaltinimai dėl svetimo turto iššvaistymo stambiu mastu, oficialaus dokumento suklastojimo ir panaudojimo bei bendrovių buhalterinės apskaitos dokumentų neišsaugojimo. Jo turtui uždėtas areštas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.