aA
Seimo narys, jaunalietuvių lyderis Stanislovas Buškevičius trečiadienį buvo apklaustas liudytoju administracinėje byloje dėl Susirinkimų įstatymo pažeidimo per pernai gruodį surengtą mitingą Nepriklausomybės aikštėje.
Stanislovas Buškevičius
Stanislovas Buškevičius
Baigiantis mitingui, apie 150 jo dalyvių patraukė Seimo III-ųjų rūmų link ir tik likus keliems metrams iki pastato juos sustabdė policija.

Dėl nustatytos tvarkos pažeidimų pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už susirinkimų ir kitų masinių renginių tvarkos pažeidimą Vilniaus miesto vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus renginio organizatoriams - 46 metų Pedagoginio universiteto docentui Edvardui Kriščiūnui ir 59 metų AB "Tilremas" generaliniam direktoriui Jevgenijui Levui bei išsiuntė juos nagrinėti teismui.

Mitinge kalbėjęs S.Buškevičius Vilniaus miesto 2-sios apylinkės teismui trečiadienį teigė, kad mitinge buvęs nuo pradžios iki pabaigos ir jo metu niekas iš susirinkusiųjų nekurstė pažeidinėti įstatymų ir tvarkos.

"Mitingo metu negirdėjau, kad kas nors būtų sakęs einame į Seimą, veržiamės. Tą galiu užtvirtinti", -sakė liudytojas. Jo manymu, mitingo organizatoriai E.Kriščiūnas ir J.Levas nekalti dėl to, kad minia ėmė veržtis į Seimą.

"Mitingo organizatoriai neatsako už tai, ką žmonės daro po mitingo. Jeigu aš išėjęs po teismo posėdžio ką nors padarysiu, jūs teisėja, neatsakysite. Aišku, aš galiu pasakyti, kad jūs padarėte man blogą įtaką, bet tai bus juokinga", - ironizavo jaunalietuvis.

S.Buškevičiaus nuomone, mina link Seimo patraukė jau pasibaigus mitingui, po to, kai buvo fiksuota, kad mitingas baigtas.

Liudytojas teigė tiksliai neprisimenąs, kokia forma buvo paskelbta, kad mitingas baigtas - ar buvo perskaityta rezoliucija ir pranešta, kad ji bus įteikta Seimui ir Vyriausybei, ar padėkota susirinkusiems ir tai reiškė, kad mitingas baigtas ir reikia skirstytis.

Jaunaulietuvis mitingo istorijoje minimas jau ne pirmą kartą. Sostinės policija buvo pranešusi Seimui, kad S. Buškevičius pareigūnus iškeikė necenzūriniais žodžiais, grasino "duoti į snukį" policininkams. Pareigūnų teigimu, tai įvyko, kai vienas mitingo organizatorių E. Kriščiūnas buvo paprašytas vykti su jais į policiją, o kartu su juo buvęs Seimo narys tuo labai pasipiktino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.