aA
Kitos savaitės pradžioje Krašto apsaugos ministrui skiriamuosius raštus įteiks Didžiosios Britanijos gynybos atašė ir jo padėjėjas, kurie reziduos Vilniuje.
Nuolatinis gynybos atašė Lietuvoje, pulkininkas leitenantas Peteris Swansonas (Pyteris Svansonas) ir gynybos atašė padėjėjas jaunesnysis puskarininkis Paulas Huttonas (Polas Hatonas), ketvirtadienį Didžiosios Britanijos ambasadoje Vilniuje bus pristatyti oficialiems asmenims ir žiniasklaidos atstovams.

Iki šiol Britanijos kariškiams Lietuvoje atstovavo gynybos atašė, kuris rezidavo Latvijoje.

Pasak Didžiosios Britanijos ambasados pranešimo spaudai, nuolatinio gynybos atašė akreditavimas Lietuvoje rodo dvišalio bendradarbiavimo saugumo klausimais stiprinimo svarbą.

Kaip ir kitose Rytų Europos šalyse, pagrindiniai gynybos skyriaus uždaviniai bus skatinti regioninį stabilumą bei sąveiką su NATO, taip pat teikti paramą kuriant demokratiškai kontroliuojamas ginkluotąsias pajėgas ir patarti gynybos klausimais.

Didžioji Britanija yra įtakinga NATO narė. Lietuva siekia pakvietimo į Aljansą per 2002 metų NATO viršūnių susitikimą Prahoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.