aA
"Šiuo metu mūsų pozicija lieka ta pati", antradienį pareiškė Portugalijos premjeras Antonio Guterresas (Antonijus Guteresas), kurio šalis šiuo metu pirmininkauja ES.

"Esminis klausimas yra ne Haiderio asmenybė. Tai - jo partijos pobūdis", sakė A. Guterresas "Reuters". Pasak jo, kol kas anksti spėlioti, ką iš tikrųjų reiškia J. Haiderio atsistatydinimas.

Premjeras kalbėjo Lisabonoje, prieš prasidedant Europos ir Viduržemio jūros šalių konferencijai dėl investicijų.

J. Haideris praeityje pagarsėjo pastabomis, menkinančiomis nacių nusikaltimus per Antrąjį pasaulinį karą. Vėliau jis ne kartą atsiprašinėjo.

Pirmadienio vakarą H. Haideris pranešė perduodąs savo partijos vairą Susanne Riess-Passer (Zuzanai Rys Paser), kuri yra naujosios centro dešiniosios vyriausybės vicekanclerė. Šiai centro dešiniajai koalicijai vadovauja kancleris Wolfgangas Schuesselis (Volfgangas Šiuselis).

Pats J. Haideris naujajame kabinete nedalyvauja. Tačiau visos likusios 14 ES šalių įšaldė dvišalius santykius su Austrija, kai į vyriausybę pateko jo vadovaujama partija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.