aA
Jei rytoj, per Klaipėdos mero rinkimus, paaiškėtų, kad liberalai netenka mieste valdžios, jie sako neturėsią kitos išeities, kaip tik oficialiai pasitraukti į opoziciją.
LŽ jau rašė, jog Centro sąjungos frakcija, Klaipėdos miesto taryboje turinti 4 narius, kandidatu į Klaipėdos mero postą iškėlė savo partijos atstovą Rimantą Taraškevičių. Socialliberalai pareiškė šią kandidatūrą remsią besąlygiškai.

Vakar savo apsisprendimą paremti centristų siūlomą R.Taraškevičių patvirtino ir Rusų sąjungos frakcija bei Lietuvos piliečių aljansas. Tai reiškia, jog šio žmogaus kandidatūrai pritaria 19 iš 31 miesto tarybos nario.

Sąsajos

Klaipėdos liberalai vakar vylėsi, kad kova dėl mero posto dar nėra visiškai pralaimėta. Pasak frakcijos nario Artūro Šulco, liberalai ir toliau pasisakys už savo siūlomą kandidatą Vytautą Grubliauską.

"Tai, jog šiandien R.Taraškevičių remia 19 iš 31 tarybos nario, dar nereiškia mūsų pralaimėjimo, - sakė A.Šulcas. - Ne visuomet aritmetikoje du plius du lygu keturiems. Balsavimas per mero rinkimus bus slaptas. Mes esame optimistai ir tikimės laimėti".

A.Šulco teigimu, Klaipėdos liberalai nepalaiko R.Taraškevičiaus ne todėl, kad jis netiktų vadovauti miestui, o dėl to, jog šis žmogus yra tiesiogiai susijęs su viena didžiausių finansinių grupuočių Lietuvoje - Vakarų pramonės ir finansų korporacija (VPFK).

R.Taraškevičius dirba VPFK Statybų departamento direktoriumi. Tuo tarpu liberalų kandidatas V.Grubliauskas nepriskiriamas jokiai finansinei grupuotei.

Liberalai sako darysią viską, kad nė viena finansinė grupuotė neuzurpuotų valdžios uostamiesčio savivaldybėje.

"Stengsimės, jog savivaldybėje nebūtų tvarkomasi kaip nuosavoje firmoje", - LŽ teigė A.Šulcas. Tokios pat pozicijos, anot jo, laikosi ir iki šiol mero pareigas ėjęs liberalas Eugenijus Gentvilas.