aA
Geriausi “Delfi” ir “Veido” portalo skaitytojų komentarai
Kalba netaisyta

geografas, 2001 02 27 09:19

Bepigu viskam sakyti "NE!" Brangieji žalieji, negi senos padangos ne problema? Tai, kad nesutinkate, kad būtų deginama - suprantama, bet ką siūlote pozityviaus? Transporto sektorius generuoja 60-70% oro taršos, bet santykis pasikeis uždarius Ignaliną.

O kovoti su senom mašinom reikia ekonominėmis priemonėmis - nuimti visus įmanomus mokesčius (išskyrus PVM) nuo naujų mašinų ir smarkiai apmokestinti senas, nustatyti aukštą civilinės atsakomybės mokestį, kad senų automobilių nebeapsimokėtų eksploatuoti.

O už vandens ir oro valymą apmokame per vandens ir šilumos tarifus. Kadangi tarifai negali būti pernelyg aukšti, tai ir investicijos negali būti be galo didelės.

Tai reiškia, kad aplinkos kokybę galime gerinti tik laipsniškai - proporcingai mūsų pragyvenimo lygiui. Juk tarša nuo 1989 m. jau sumažėjo 70%! Valio! Tik nelaimė, kad kiekvienas sekantis procentas kainuoja bent dvigubai prangiau nei prieš tai buvęs...

Todėl visiškos švaros dar teks palaukti. Ir prezidentas, kas jis bebūtų, stebuklingo vaisto nepasiūlys. Patiems reikia dirbti ir norėti.

Žalieji vėl kyla į kovą