aA
Lietuvos muitininkai antradienį sulaikė didelę mobiliųjų telefonų kontrabandą. Kaip pranešė Muitinės departamentas, antradienį Alytaus teritorinės muitinės Lazdijų kelio poste pareigūnai sulaikė beveik pusantro šimto mobilaus ryšio telefonų su pakrovikliais.
Juos į Lietuvą neteisėtai mėgino įvežti Vilniuje gyvenantis Ukrainos pilietis, turintis leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, 29 metų Viktoras Boičukas. Sulaikytų prekių vertė - daugiau kaip 63 tūkst. litų.

Iš Lenkijos automobiliu "Ford Sierra" grįžtantis vilnietis žodžiu deklaravo, kad gabena 149 naujų mobiliųjų telefonų. Muitininkai jį sulaikė.

Apžiūrėję automobilį, pareigūnai jo salone aptiko penkis krepšius, prikimštus mobiliojo ryšio telefonų bei pakroviklių. Telefonai, pakrovikliai ir dėžutės buvo sudėti atskiruose krepšiuose.

V. Boičukas gabeno 103 "Nokia 3210", 21 "Nokia 3310", 20 "Mitsubishi Trium", trys "Siemens C25" ir du "Siemens C35i" modelių telefonų komplektus, kurie įvertinti 63 190 litų.

V. Boičukas muitininkams sakė nežinojęs, kad mobilieji telefonai priskiriami prekių kategorijai, kurių importui taikomi apribojimai, draudimai arba specialus režimas. Individualios įmonės savininkas teigė telefonus pirkęs Lenkijoje ir ketinęs juos išvežti į Ukrainą, kur registruota jo firma.

Pagal muito režimu keleiviams, vykstantiems per valstybės sieną, nustatytą tvarką leidžiama vežtis tik po vieną asmeninio naudojimo mobilųjį telefoną. Daugiau jų į Lietuvą įsivežti gali tik turintys Valstybinės radijo dažnių tarnybos leidimą.

Tokio leidimo V.Boičukas neturėjo. Vilniečiui pareigūnai grąžino asmeninį "Nokia 6110" modelio telefoną. Tokį neteisėtai į Lietuvą gabenamų mobiliųjų telefonų kiekį muitininkai sulaiko pirmąsyk. Jeigu V.Boičukas telefonų nebūtų deklaravęs, jam būtų grėsusi baudžiamoji atsakomybė už kontrabandą stambiu mastu.

Muitinės pareigūnai V.Boičukui už prekių gabenimo tvarkos pažeidimą surašė protokolą. Už tokį pažeidimą numatyta bauda nuo 5000 iki 10 tūkst. litų, kartu konfiskuojant prekes.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.