aA
Lenkijos kariuomenėje padėtis gerėja, tačiau jai dar toli iki NATO standartų. Tokią išvadą po atlikto patikrinimo padarė šios šalies Aukščiausieji kontrolės rūmai. Lenkijos kareiviai bent kartą savaitę turi galimybę išsimaudyti ir kartą per septynias dienas pakeisti baltinius.
Kariai
Kariai
Nors padėtis kareivinėse smarkiai pagerėjo, tačiau vis dar yra tokių dalinių, kur vienam kareiviui tenka vos 1 kvadratinis metras kareivinių ploto.

Spaudos konferencijoje buvo pabrėžta, jog "Lenkijos kareiviai jau nebevaikšto nešvarūs ir nesiskutę", tačiau vis dar nesugebama įveikti nestatutinių santykių arba vadinamosios bangos reiškinio, kai vyresnieji kareiviai tyčiojasi iš naujokų. Būtent "banga" yra pagrindinė savižudybių ir savavališko kareivinių palikimo Lenkijos kariuomenėje priežastis.

Praėjusiais metais Lenkijos kariuomenėje įvyko 50 savižudybių, tarp jų nusižudė 33 privalomosios tarnybos kareiviai, 17 liktinės tarnybos kareivių. Iš jų - 3 karininkai ir 5 puskarininkiai. Per tris pirmuosius 2000 metų ketvirčius Lenkijoje žuvo 36 kareiviai. Septyni iš jų mirė nuo šautinių žaizdų, septyni nuskendo, keturi mirė nuo ligų, du nukrito iš didelio aukščio.

1999 metais Lenkijoje į savo gyvybę kėsinosi 4300 vyrų. Tarp jų 398 buvo nuo 15 iki 20 metų ir 645 - nuo 20 iki 30 metų amžiaus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.