aA
Didžiojoje Britanijoje plintant snukio ir nagų ligai, visa Europa imasi priemonių apsaugoti savo žemės ūkį. Saugumo sumetimais, čia ketinama paskersti beveik 30 tūkst. gyvulių. Didžiojoje Britanijoje ligos atvejų antradienį padaugėjo iki 16-os.
Jautiena
Jautiena
Žemės ūkio ministras Nikas Braunas davė suprasti, kad gali būti paskelbtas draudimas gyventojams vykti į kaimiškas teritorijas, atšaukti sportiniai renginiai, nes pro užkrėstus regionus vykstantys aistruoliai gali pernešti virusą.

Snukio ir nagų ligos epidemija jau daro įtaką visuomeniniam gyvenimui. Kad būtų sustabdytas jos plitimas, Londono apylinkėse uždaryti trys parkai bei daugybė zoologijos sodų. Visoje šalyje uždrausta medžioklė. Bus sudeginta 7 tūkst. jaučių, avių ir kiaulių.

Prancūzijoje, siekiant apsisaugoti nuo epidemijos, pradėta skersti 20 tūkst. iš Didžiosios Britanijos importuotų avių. Ispanijoje bus paskersta 540 įvežtų kiaulių, nors pas jas ligos požymių ir neaptikta.

Vokietijoje paskersta 1 tūkst. 500 avių iš Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės, turėjusių kontaktų su Didžiosios Britanijos galvijais. Oro uostuose kontroliuojama, ar atvykstantieji iš Didžiosios Britanijos neturi gyvulinės kilmės maisto produktų, kurie gali pernešti virusą. Nuo šio trečiadienio savaitę bus uždaryti visi galvijų turgūs.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.