aA
Atsakydama į bendrovės “Handspring” veiksmus, kompanija “Acer” šią vasarą ruošiasi kišeninius kompiuterius (PDA), prie kurių bus galima prijungti mobiliuosius telefonus ir kitokią įrangą.
Rugpjūtį planuojamas pristatyti “Slim Mate PDA” panašus į “Palm V” kompiuterį. Prie jo vartotojai galės prijungti tokius išorinius prietaisus kaip skaitmeninį fotoaparatą ar koordinačių nustatymo sistemos (GPS) prietaisą, teigė vadybininkas Tony Tsai. Išoriniai įtaisai bus išleisti spalio mėnesį.

Iki kitų metų kompanija išleis mobilųjį telefoną, kuris bus jungiamas prie PDA. Pranešimų gaviklio funkcija bus galima naudotis kiek vėliau, pridūrė vadybininkas.

Prijungimo strategija kilo sekant “Handspring” sukurto “Visor” PDA pavyzdžiu. Neseniai įsikūrusi “Handspring” tapo viena didžiausių rinkos lyderės “Palm” konkurentų. “Visor” kainuoja mažiau, nei “Palm” ar “Microsoft” analogiški gaminiai, o “Handspring” planuoja gauti vis daugiau pelno iš papildomų įrenginių prekybos.

Įrangos gamintojai Azijoje dažniausiai laukia Amerikos kompanijų išradimų, o tada veržiasi į rinką, siūlydami pigesnius produktus.

Savo išore “Slim Mate” yra beveik identiškas “Palm III”. Jis turi tokį pat aliumininio spalvos dėklą ir tokį pat ekraną.

“Handspring” kompanijos PDA turi permatomą plastikinį dėklą, leidžiantį sumažinti kainą, ir yra šiek tiek didesnis nei “Palm” kompiuteriai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.