aA
Bendrovė “Siemens” pademonstravo naują įrenginį, kurį sujungę su savo mobiliuoju telefonu gausite MP3 grotuvą.
Toks daiktas praverstų ilgoje ir nuobodžioje kelionėje. Taigi, “Siemens” rado tokį sprendimą, kad galima būtų savo mobiliuoju telefonu rašyti trumpąją žinutę ir tuo pačiu klausytis savo mėgstamos muzikos įrašų.

Įrenginys, vadinamas “Siemens MP3 player”, yra mažytis prietaisėlis, kurį galima prijungti prie “Siemens” mobiliųjų telefonų. Viskas ką tereikia padaryti, tai įrašyti muzikos failus iš kompiuterio ar iš kompaktinio disko per USB (universal serial bus) prievadą į grotuvo 32MB “MultiMedia Card” (MMC) atmintį, kurioje telpa apie 30 minučių MP3 muzikos, neleisiančios nuobodžiauti transporto kamštyje ar belaukiant autobuso. Muzikos įrašymas trunka tik penkias minutes. Jei pasirodys, kad atmintyje telpa per mažai muzikos, tuomet galima įsigyti 64MB ar net 128MB MMC atmintį.

Grotuvas neužims daug vietos ir taip jau prikimštose kišenėse, nes jo maži matmenys (4,5cm x 4,5cm x 1,5cm), o sveria jis tik 20g. Labai svarbi šio įtaiso savybė ta, kad jis eikvoja labai mažai energijos. 30 minučių įrašo perklausymas sumažins telefono akumuliatoriaus veikimo trukmę tik 10 proc.

Grotuvas veikia tik su “Siemens C35i”, M35i ir S35i modeliais. Tačiau bendrovė pažadėjo, kad šis grotuvas tiks visiems būsimiems “Siemens” telefonų modeliams. Aišku, būtų dar geriau jei jis veiktų ir su kitų gamintojų mobiliaisiais telefonais. Tačiau jei vieną dieną mobilieji telefonai pasieks asmeninių kompiuterių standartizacijos lygį – tai taps realybe. Grotuvą parduotuvių lentynose galima tikėtis pamatyti gegužės pabaigoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.