aA
1994 metų rudenį Borisas Bobičenka ir Viačeslavas Slavickis buvo nuteisti kalėti už dienraščio "Respublika" žurnalisto V. Lingio nužudymą 1993 metais ir kitus nusikaltimus.

Už neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą, priklausymą nusikalstamam susivienijimui ir tyčinį nužudymą V. Slavickis buvo nuteistas kalėti 14 metų.

Už dalyvavimą nusikalstamame susivienijime organizavimą ir nužudymą B. Bobičenka buvo nuteistas kalėti 13 metų.

V. Slavickis kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą, prašydamas sumažinti jam laisvės atėmimo bausmę, remiantis pernai lapkričio 25 dieną Seimo priimtu įstatymu, kuriuo sušvelninamos bausmės už įvairius nusikaltimus nuteistiems asmenims, tarp jų ir neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą. Už pastarąjį nusikaltimą V. Slavickis buvo nuteistas 4 metams.

Aukščiausiojo Teismo kolegija nusprendė, kad V. Slavickis už šį nusikaltimą buvo nuteistas ne per griežtai. Atsižvelgiant į padaryto nusikaltimo pavojingumą, teisėjai mano, kad tenkinti jo prašymo nėra pagrindo.

B. Bobičenka teismo tiesiog prašė sušvelninti bausmę.

Seimo priimtame įstatyme nėra numatyta sumažinti bausmę nuteistiesiems už tyčinius nužudymus ir organizavimą ar dalyvavimą nusikalstamame susivienijime.

Abu nuteistieji Aukščiausiojo Teismo posėdyje antradienį nedalyvavo.

B. Bobičenka ir V. Slavickis už žurnalisto nužudymą buvo nuteisti 1994 metų rudenį kartu su Borisu Dekanidze ir Igoriu Achremovu.

B. Dekanidzei buvo nuteistas išimtine mirties bausme, kuri buvo įvykdyta. I. Achremovas nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.