aA
Po sekmadienį Rumšiškėse vykusios žiemos išvijimo šventės Kauno kelių policija nutarė pasidomėti, kaip Morę sekėsi deginti vairuotojams. Mini reido metu į alkotesterį teko papūsti per 100 vairuotojų.
  • Reidas
  • Mąstymas

    Pasak Kauno kelių policijos vyresniojo inspektoriaus Vytauto Rekešiaus, maždaug kas trečias vairuotojas balansavo ties leistino alkoholio kiekio riba. ieši vairuotojai šią ribą gerokai peržengė, tarp jų - buvęs Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras Ričardas Lilas.

    Reidas

    Šiam kasmečiam renginiui kelių policija rengėsi iš anksto: Rumšiškių miestelyje ir jo prieigose budėjo 11 ekipažų. Į pagalbą Kauno apskrities kelių policininkams atvyko kolegų iš Vilniaus. Darbo buvo daug. Pareigūnų manymu, į Rumšiškes suvažiavo per 6 tūkst. automobilių iš visos Lietuvos. Daugiausia, aišku, buvo mašinų su Kauno numeriais.

    Patikrinti vairuotojų sveikatą ir surengti reidą policiją paskatino per šventę nutikę keturios nedidelės autoavarijos. Tiksliau, trejetas į šias avarijas įsivėlę vairuotojų dar neįsisiūbavus šventei buvo jau gerokai išgėrę.

    "Neabejojome, kaip ir pernai, bus vairuotojų, kurie linksminsis taip pat kaip ir keleiviai. Per keletą valandų tuo įsitikinome", - sakė V.Rekešius.

    Automagistralėje VilniusKlaipėda ties Kaunu kelių policijos ekipažas budėjo nuo 15 iki 18 val. Automobilių srautas buvo itin intensyvus, tad manoma, jog kai kurie alkoholio padauginę vairuotojai prasmuko nepatikrinti.

    Iš šešių nustatytų neblaivių vairuotojų rekordininku pripažintas Rinaldas iribša. Alkoholio matuoklis parodė 2,37 promilės. Užsidirbęs tūkstantinę baudą pažeidėjas įsitaisė ant galinės savo "VW Passat" sėdynės, o prie vairo sėdo jo žmona.

    Mąstymas

    Automobilį BMW 325 vairavęs Giedrius Marazas įpūtė 1,25 promilės, 1,70 promilės "Audi 80" vairavęs Ramūnas Čeikauskas. Vienintelė moteris Romualda Kazlauskienė buvo kukliausia: "Ford Fiesta" vairavusios kraujyje nustatyta 0,99 promilės alkoholio koncentracija. Su buvusiu prokuroru R.Lilu policininkams teko bendrauti ilgiau.

    Teisininkas nesutiko su alkoholio matuoklio rodmenimis, užfiksavusiais 1,18 promilės, ir nutarė tikrinti kraują. Tačiau keliaujant į ligoninę promilių kiekis ne ką tepakito ir atitiko vidutinio girtumo laipsnio kategoriją.

    Su pažeidėjais bendravę kelių policininkai tvirtino, kad neblaivių vairuotojų argumentai ir šiemet nepakito. Visi šventėje gėrę tik alų. Būtinai prieš kelionę ir ne daugiau kaip vieną ar du butelius. Toliau visa kaltė verčiama neatspariam organizmui.

    "Ką padarysi, kad toks mūsų vairuotojų mąstymas. Pamanę, kad policininkai ir taip turės į valias darbo, atsipalaidavo, o už tai jiems teks brangiai mokėti", - sakė V.Rekešius.