aA
Estijos žemės ūkio ministro Ivario Padaro iškeltai idėjai iš dalies legalizuoti naminės degtinės varymą pritaria ir vidaus reikalų ministras Tarmo Loodus (Tarmas Lodusas). Ministrų nuomone, šis žingsnis padės išstumti iš vidaus rinkos kontrabandinį alkoholį.
Alkoholis
Alkoholis
"Mes turime rinktis - ar ir toliau švaistysime žmonių pinigus kovai su kontrabanda, kurios vis vien nelaimėsime - ar legalizuosime degtindarius, įvedę griežtą jų kontrolę", - sakė T. Loodusas interviu BNS.

Pasak jo, "kaime sutvarkius naminės degtinės gamybą pagal visas taisykles, tokio "fabrikėlio" savininkas pats pasirūpins, kad kontrabandinis alkoholis dingtų iš jo kaimo".

Dabar Estijoje galiojantis įstatymas draudžia gaminti namų sąlygomis stiprius alkoholinius gėrimus.

Žemės ūkio ministras vasario pradžioje pareiškė, kad daugelyje Europos šalių leidžiama namų sąlygomis varyti alkoholinius gėrimus, ir tai tapo neatskiriama turizmo verslo dalimi. Ministras dar pridūrė, kad antroje 1980 metų pusėje, įsigaliojus Michailo Gorbačiovui draudimui dėl alkoholio, jis ir pats virė naminę degtinę.

Tuo tarpu Estijos nuosaikiųjų partija pasmerkė tokius savo nario, žemės ūkio ministro, pasisakymus ir pavadino juos "visiškai nepriimtinais".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.