aA
Vilniaus kriminalinės policijos pareigūnai šeštadienį buvo sulaikę ir uždarė į areštinę įtariamąjį plėšimu iš Lietuvos taupomojo banko (LTB) filialo Didlaukio gatvėje Vilniuje.
Sulaikytasis yra anksčiau už smurtinius nusikaltimus teistas 24 metų Grigiškių gyventojas V. M. Pritrūkus įrodymų, pirmadienį įtariamajam kaltinimai nebuvo pareikšti ir dėl kardomojo suėmimo paskyrimo pareigūnai į teismą nesikreipė.

Sulaikius V. M. paaiškėjo, kad jis gali būti susijęs su automobilių vagystėmis. Pirmadienį jis buvo perduotas automobilių vagystes tiriantiems policijos pareigūnams. Kaip BNS sakė Vilniaus miesto 1-ojo policijos komisariato vyresnysis komisaras Henrikas Surovičius, V. M. ir toliau lieka įtariamasis banko plėšimo byloje.

Vasario 6 dieną iš LTB filialo Didlaukio gatvėje Baltupių rajone du kaukėti plėšikai pagrobė apie 9 tūkstančius litų. Iš banko pagrobti pinigai nėra rasti.

Į banko patalpas plėšikai pateko išdaužę durų stiklą. Plėšimo metu banko filialas jau buvo pradėjęs veikti, ir pinigus kasininkės buvo išėmusios iš seifo.

Praėjusių metų pabaigoje ir šiemet LTB filialai Vilniuje nuo plėšikų nukentėjo tris kartus.

Du kartus buvo apiplėštas LTB filialas Lazdynų rajone Architektų gatvėje. Pirmojo apiplėšimo metu pernai spalį plėšikai pagrobė apie 50 tūkst. litų, antrojo apiplėšimo metu - šiemet sausio 18 dieną - apie 20 tūkst. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.