aA
Kaip teigė mokslininkas Gideonas Motelinas, specializuojantis flamingų studijose Kenijos Egertono universitete, kai kurių negyvų paukščių kūnų tyrimai atskleidė stulbinančius rezultatus.

"Kiekvieno negyvo paukščio raumenyse atradome 9-10 sunkiuosius metalus," teigė jis Reuters agentūrai. "Tai tikrai nenormalu paukščių inkstuose ar kepenyse aptikti tokių metalų kaip arseno, švino, chromo ar vario liekanas."

Manoma, kad šių metalų ir pesticidų pagrindinis šaltinis yra ūkiai prie Nakuru ežero, už 60 mylių nuo Bogorijos. "Tai dideli ūkiai ir produktyviausi šalies ūkiai, todėl jie tikrai turi neišvengiamą poveikį gamtai," sakė Pasaulinio gamtos fondo atstovas Jacksonas Rayinis.

Nors šios ligos protrūkiai buvo pastebėti ir 1993-siais bei 1995-siais, tačiau jie truko tik mėnesį. Paskutinis staigus žūčių protrūkis prasidėjo dar pernai metų birželio mėnesį.

81% pasaulio flamingų populiacijos gyvena Kanijos ežeruose, o dauguma jų - 30 kvadratinių kilometrų ploto Bogorijos vietovėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.