aA
Praėjusį mėnesį suimta palestinietė, kuri buvo įtariama elektroniniais laiškeliais atviliojusi izraelietį paauglį į jam mirtimi pasibaigusį pasimatymą, prisipažino, sekmadienį paskelbė Izraelio vyriausybė.
Israel
25 metų nepriklausoma žurnalistė Mona Najar (Mona Nadžar), kurią sausio 20 dieną suėmė arabais persirengę elitiniai Izraelio kareiviai, iš pradžių neigė kaip nors susijusi su 16-mečio Ophiro Rakhumo (Ofiro Rachumo) nužudymu, bet po daugiau nei mėnesio tardymo prisipažino, kad elektroninėmis žinutėmis įtikino jaunuolį sausio 17 dieną susitikti su ja Jeruzalės autobusų stotyje. Taip sakoma premjero Ehudo Barako sekretoriato pranešime spaudai.

O. Rakhumas, kuris gyveno Izraelio pietiniame Aškelono mieste, autobusu nuvažiavo į Jeruzalę, kur M. Najar įsisodino jį į automobilį ir nuvežė į Vakarų Krantą. Ten paauglį nužudė du kovotojų grupuotės "Tanzim" nariai, sakoma pranešime.

M. Najar tardytojams tvirtino norėjusi, kad O. Rakhumas būtų ne nužudytas, bet pagrobtas. Tai turėjęs būti protestas prieš palestiniečių paauglių, kurie dalyvavo sukilime ir kuriuos nukovė Izraelio kareiviai, nužudymą.

M. Najar izraelietis advokatas Jawadas Boulosas (Džavadas Bulosas) Izraelio televizijai sakė nemanąs, kad jo klientės prisipažinimas buvo išgautas jėga, tačiau pridūrė, jog ji buvo labai intensyviai tardoma ir spaudžiama kitokiais būdais, pavyzdžiui, jai neleista išsimiegoti.

Premjero sekretoriato pranešime nurodoma, kad izraelietį paauglį nužudė "Tanzim" aktyvistai Hassanas Alkadi (Hasanas Alkadis) ir Abdulas Fatah Dula (Abdulas Fata Dula). "Tanzim" yra kovotojų grupuotė, susijusi su palestiniečių lyderio Yassero Arafato (Jasiro Arafato) grupuote "Fatah".

Tiedu vyrai liepė O. Rakhumui išlipti iš automobilio, bet jis pasipriešino ir vienas jų jį nušovė. Kalašnikovo automato kulkomis suvarpytas paauglio kūnas buvo nuvežtas į Vakarų Kranto miestą Ramalą ir palaidotas, bet vietos gyventojai jį rado, o palestiniečių policija perdavė Izraeliui.

H. Alkadi ir A. F. Dula tebėra laisvėje, Izraelio policija jų ieško.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.