aA
Vienas nuteistųjų 1991 metų sausio 13-sios antivalstybinio sąmokslo byloje, buvęs SSKP leidyklos direktorius, 72-ejų metų Leonas Bartoševičius pirmadienio rytą buvo paleistas iš Laisvės atėmimo vietų ligoninės. Pusantrų metų buvęs suimtas, nuteistasis iš gydymo įstaigos išėjo apie 10 val. ryto.
Prison
Prie durų jo laukė žmona ir sūnus, dar keletas asmenų. Išblyškęs, prilaikomas dviejų vyrų, šlepetėmis avėjęs L. Bartoševičius buvo nuvestas ir įsodintas į automobilį "Volkswagen Golf". Viena prie ligoninės durų laukusių moterų įteikė jam gėlę.

Daugybe sunkių nepagydomų ligų sergantis nuteistasis Laisvės atėmimo vietų ligoninėje praleido didžiąją dalį suėmimo laiko. Suėmus jį po nuosprendžio paskelbimo 1999 metų rugpjūčio 26 dieną ir uždarius į Vilniaus tardymo izoliatorių kalėjimą, sveikata nuolat prastėjo.

L. Bartoševičius yra antrasis į laisvę paleistas nuteistasis 1991 metų sausio 13-sios byloje. Penktadienį į laisvę buvo paleistas 55 metų Jaroslavas Prokopovičius, buvęs VRM viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis inspektorius.

Tuo tarpu trys sausio 13-osios perversmininkai - buvęs Lietuvos SSR kompartijos veikėjas 73 metų Mykolas Burokevičius, 61 metų Juozas Jermalavičius ir 70-metis Juozas Kuolelis praėjusio penktadienio rytą buvo išvežti į Vilniaus griežto režimo pataisos darbų koloniją Rasų gatvėje bausmės atlikti.

Apeliaciniam teismui išnagrinėjus nuteistųjų skundus, nuosprendis įsiteisėjo ir jie buvo išvežti bausmės atlikti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.