aA
Šiandien Seimo Etikos ir procedūrų komisija nuspręs, ar parlamentaras Gintaras Šileikis, siūlydamas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo. Centristas G.Šileikis šeštadienį parvykęs į Panevėžį teisinosi esąs "skaidrus kaip krištolas".
Gintaras Šileikis
Gintaras Šileikis
© "Lietuvos žinios"
  • Žmona
  • Sveikata

    Konservatoriaus A.Vidžiūno abejones, kodėl susidomėjo alkoholio prekybos liberalizavimu, jis pavadino Seimo užkulisių intrigomis. G.Šileikis teigė praėjusią Seimo kadenciją pats padavęs A.Vidžiūną svarstyti komisijai, ir dabar esą kolega jam atsilyginęs tuo pačiu.

    Žmona

    Abejones, kodėl G.iileikis domisi alkoholio liberalizavimu, sukėlė tai, kad jo žmona Aida Šileikienė dirba bendrovės "Mineraliniai vandenys" Panevėžio regiono direktore. Ši bendrovė yra viena didžiausių alkoholio importuotojų šalyje.

    Siūlomas draudimo pardavinėti alkoholį nuo 6 iki 11 valandos panaikinimas padidintų ir "Mineralinių vandenų" apyvartą.

    G.Šileikis nemato jokių sąsajų tarp asmeninių ir privačių interesų. Pasak Seimo nario, centristai seniai norėjo liberalizuoti prekybą alkoholiu, o jis tik toliau dirba buvusios Seimo narės Jūratės Matekonienės pradėtą darbą.

    "Ką man daryti, išsiskirti su žmona?" - retoriškai klausė G.Šileikis. Centristas įsitikinęs, kad laisvoje šalyje laisvi žmonės gali daryti tai, ką nori.

    "Kas gali nurodyti žmogui, kada jam gerti? Kas nustatė, kad penkios minutės po vienuoliktos galima, o iki vienuoliktos išgerti penkiasdešimt gramų yra nusikaltimas?" - samprotavo Seimo narys.

    Sveikata

    Pasak parlamentaro, įvairiais draudimais neišmokysi tautos kultūringai vartoti alkoholį. G.iileikis mano, jog dabartinis įstatymas iš tikrųjų vis tiek neveikia, nes norintieji išgerti ieško "pilstukininkų", o nuo to nukenčia tik šalies biudžetas. "Jeigu komisija ir nuspręs, kad siekiau asmeninės naudos, vis tiek neprisipažinsiu esąs kaltas", - tvirtino Seimo narys.

    G.Šileikis teigė nusprendęs pasitraukti iš miesto tarybos. Dar anksčiau jis atsistatydino iš Centro sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininko pareigų. Šį sprendimą parlamentaras išplatino kitą dieną po Laisvės lygos frakcijos pareiškimo, kuriame jis buvo pavadintas "šešėliniu meru".

    Atsistatydinimą iš tarybos G.Šileikis aiškino per dideliu darbo krūviu Seime.