aA
Geriausi “Delfi” ir “Veido” portalo skaitytojų komentarai
Kalba netaisyta

tikintis, 2001 02 23 08:05

Kad baznycia sustabarejusi, tai yra paskutine nesamone. Labi gerai, kad baznycioje yra senoviska pamaldi atmosfero, ir linkeciau ja toliau saugoti.

Kai man papasakoja, kad amerikoj ispazinti be kunigo galima atlikti, tik pacia sau mintyse , ir visiems po to komunija dalina, tai tada tikrai jau, ner ko ir i ta baznycia eiti. lygiai taip gali namie susikaupt ir apgalvot savo nuodemes. Baznycioje ir turi buti visiskai kitokia aplinka, negu bet kur kitur, ar kine, ar teatre, ar stadione, ar gatvej, .... Juk tai - sventove!

O kai joje pradedama rengti roko koncertus ir tuo vilioti jaunima, tai labai kvailai atrodo. Jai jaunuolis ateina i baznycia ne su Dievu pabuti, bet roko koncerto paklausyt, tai nera joks tikintysis. O kad pas mus tingi zmones sekmadieni misioms susirinkti, tai tikrai ne baznycios kalte. Tiesiog panaikintos tradicijos per sovietmeti.

As ir pats tik per didziasias sventes susiruosiu pamaldu paklausyt, ir del nei kiek nesididziuoju. Greiciau jau atvirksciai. Man regis su laiku tikejimo jausmas sustipres musu tarpe. Kai bus geda, kad garbingi zmones, politikai, nelanko baznycios, kai i tai bus atsizvelgiama juos renkant, tada ir atsigaus tos tradicijos.

Tingėjimą melstis lietuviai katalikai teisina Bažnyčios sustabarėjimu