aA
Pirmadienį paskelbta, kad kuriama “Microsoft” apsaugos programinė įranga tarnybinei stočiai, kuri Windows2000 vartotojams leis naudotis apsauginių sienų (firewalls) ir spartinimo (caching) teikiamais privalumais.
Dar oficialiai nepristatytas produktas vadinamas “ISA Server2000” (“Internet Security and Acceleration”). Iš kompanijos puslapio greitai bus galima atsisiųsti bandomąją šios programos versiją.

Produktas, panašus į “Microsoft Proxy Server”, sukurtas naudotis “WindowsNT” operacinėje sistemoje, kuri yra “Windows2000” pirmtakė. Tačiau “ISA Server2000” turės daugiau galimybių ir bus pritaikyta dirbti su “Windows2000”.

“ISA serverio apsauginės sienos galimybė leis tinklo administratoriams sulaikyti įsibrovėlius kontroliuojant priėjimą prie duomenų. Programos spartinimo galimybės leis kompanijoms saugoti dažniausiai lankomus tinklalapius vietinėje kompiuterio atmintyje ir taip padidinti duomenų perdavimo greitį. Be to, taip sumažės tinklo apkrovimas.

ISA serveris registruos vartotojus ir pateiks veiklos ataskaitos duomenis, pvz: kuris vartotojas yra aktyviausias svetainių lankytojas, kuri svetainė yra labiausiai lankoma.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.